Sinterklaas is er dit jaar op tijd bij. Tijdens de repetitie van de senioren op dinsdag 27 november werden de bassisten van de van Limburg Stirum Band blij verrast. Sinterklaas wist dat de oude bassen nodig aan vervanging toe waren en dat er bassen in omloop zijn met een mooi en warm geluid. De voorzitter, die toevallig Piet heet, mocht de gloednieuwe bassen overhandigen. Dit gebeurde uiteraard op een bijzondere manier. 

Een mooi complot
Adri Berends en Bram de Haan presenteerden de nieuwe bassen. Piet liet de overige bassisten weten dat de andere bassen later geleverd zouden worden. De teleurstelling was toch wel een beetje van de gezichten af te lezen. De repetitie werd voortgezet en dirigent Peter Smits, die ook in het complot zat, sloeg de muziek af en benadrukte dat dit toch echt niet zo kon. Hij sprak een van de bassisten aan: “Ga maar naar Piet toe en zeg dat ik dit niet zo wil hebben. Als ze wat regelen, dan moeten ze dat goed doen”. De aangesproken bassist, die de schrik goed te pakken had, droop af naar de bestuurskamer om daar verhaal te gaan halen…

Fantastisch
Maar zoals een ieder weet, zorgt Sinterklaas er altijd voor dat alles weer op z’n pootjes terecht komt. Zo ook bij de van Limburg Stirum Korpsen. De bassist kwam even later weer glimlachend binnen om samen met de andere bassisten hun nieuwe bas in ontvangst te nemen. Dit leverde overigens een fantastisch plaatje op.

Wereld Muziek Concours (WMC)
Met het WMC in het verschiet, komt dit cadeautje als geroepen. Bassen, hopelijk gaan jullie Sinterklaas verrassen!

Bekijk nog meer foto's
Alle Foto's