Afgelopen zaterdag werd het Rijksmuseum in Amsterdam feestelijk heropend door Koningin Beatrix. De opening werd muzikaal ondersteund door verschillende muziekkorpsen, uit iedere provincie één. De van Limburg Stirum Band uit Wezep mocht als ambassadeur van Gelderland de oranje loper betreden. Dit deden zij met de statige mars Kinizsi van Julius Fucik. Deze mars, welke tevens gespeeld wordt op het Wereld Muziek Concours (WMC), werd voor het eerst ten gehore gebracht aan het publiek. Een primeur voor deze Wezeper muzikanten. 

For the common man
Na de presentatie van alle muziekkorpsen werd er naast de catwalk een haag gevormd om de officiële opening muzikaal verder te begeleiden. Zeven muziekkorpsen, waaronder de van Limburg Stirum Band, speelden voorafgaand aan de officiële opening het nummer “Fanfare For The Common Man”. Na dit openingsnummer werd er een lange roffel ingezet terwijl Koningin Beatrix door middel van een sleutel het Rijksmuseum na 10 jaar verbouwen heropende. Na de spectaculaire vuurwerkshow die hierop volgende kreeg het publiek de gelegenheid het Rijksmuseum te bezoeken.

Eervol
Dit was een eervol optreden en een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten. Het vertrek uit Wezep om 05:00 uur ’s ochtends was het meer dan waard