Zaterdag 3 mei werd taptoe Oldebroek gehouden op sportpark Bovenmolen. De taptoe stond in eerste instantie gepland op 14 september 2013. Vanwege het slechte weer op die dag, werd de taptoe uitgesteld. De taptoe had afgelopen zaterdag over het weer niet te klagen en het deelnemersveld deed de toegestroomde aanwezigen een mooie avond beloven.

Voorprogramma
Het voorprogramma werd verzorgd door Jong Oranje uit IJsselmuiden en Jong vLS Band uit Wezep. Beide jeugdkorpsen speelden vol overgave hun shows en warmden het publiek op voor een boeiende taptoe. Om 19.30 uur opende de vLS Band de taptoe, waarna de organisator, Harry Hollander (dirigent van Oranje IJsselmuiden en Exempel Empel en oud dirigent van de vLS Band) iedereen welkom heette. Dirk Jan Grootkarzijn praatte de avond verder aan elkaar.

Jeugdkorps Bernard Amersfoort
De spits bij de taptoe werd afgebeten door het jeugdkorps Bernard uit Amersfoort. De show die Bernard bracht heet "This is love". Een show die de veelzijdigheid van de liefde belicht. Het korps bestaat uit leden in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het korps bracht vol overgave en muzikaliteit de show. Het korps staat onder leiding van tambour-maître Jesse van Breden.

Oranje Ijsselmuiden
Oranje IJsselmuiden vervolgde de taptoe. In hun vernieuwde uniformen, met de witte broek, betraden zij het veld. Oranje voerde de show "Music of the night" uit, waarin liefde, plezier en actie werd uitgebeeld. Oranje wist het publiek te boeien met een goed uitgevoerde show en met een mooi volume in de muziek. Het korps staat onder leiding van tambour-maître Klaas van Dijk.

vLS Band Wezep
De vLS band voerde de show "Wicked" op. Hierbij werd het verhaal uit de gelijknamige musical uitgebeeld. Muzikaal en met flitsende figuren wist ook de vLS Bband het "thuispubliek" goed te boeien. Onder leiding van tambour-maître Eduard Veldkamp liep de vLS de taptoe.

Jeugd Rijnmondband Schiedam
Het vierde jeugdkorps op de taptoe was de jeugd van Rijnmondband Schiedam. De jeugdigen voerden de show "Superhelden" op. Een show het publiek meenam en ook aan het lachen maakte. Een boeiende show waarin een schurk de band betoverde, maar uiteindelijk verloor in een gevecht.

Kamper Trompetter Korps
Het tweede Kamper korps was het Kamper Trompetter Korps. Zij voerden voor de tweede keer hun show "The art of flight" op. Was het taptoeveld in Kampen vrij klein en was het lastig zichtbaar, in Oldebroek was er ruimte en was alles duidelijk te zien. De stappen die na vorige week zijn gezet, zijn hoorbaar en zichtbaar in deze show. Met een behoorlijk volume en mooie figuren, wist KTK het publiek ook te boeien tot het einde van de show.

Rijnmondband Schiedam
Als laatste showoptreden trad de Rijnmondband uit Schiedam aan. Ook zij waren vorige week te zien op taptoe Kampen. In hun nieuwe uniformen brachten zij hun show "Break Out". Een boeiende show waarin vrijheid centraal staat. Een show die qua figuratie en muzikaliteit het publiek aanspreekt en laat meeleven. Een product wat in Oldebroek zeker aanslaat.

Afsluitend traden alle optredende korpsen aan om de finale te brengen. Allereerst werd het bekende koraal "Blijf bij mij Heer" gespeeld, gevolgd door het taptoesignaal van Erik van Noord (Rijnmondband), waarna er werd afgesloten met het Wilhelmus. Mogelijk dat er in september 2015 een nieuwe taptoe Oldebroek wordt georganiseerd op sportpark Bovenmolen in Oldebroek.

Bron
locourant

Foto's
Bekijk de fotoreportage van Matthias Michelsen