Dit jaar nemen de van Limburg Stirum Korpsen weer deel aan de open Nederlandse Mars & Showwedstrijden. De jong vLS Band strijdt dit jaar op zaterdag 7 juni om de titel van Nederlands kampioen. Zij nemen deel in zowel het mars- als het showgedeelte. Inzet is de show ‘Little shop of horrors’. Voor zowel de begeleiding van de vLS als voor de jong vLS is het een belangrijke krachtmeting. De spanning stijgt.

Open Nederlands Kampioenschap
Op zaterdag 7 juni 2014, op locatie sportpark Irislaan Vlissingen, vindt de eerstkomende editie van het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen plaats. Sinds de eerste organisatie in 1995 is het Nationaal Jeugdfestival uitgegroeid tot Nederlands grootste muziek- en showevenement voor jeugdkorpsen, met sublieme muziek- en spectaculaire showpresentaties uitgevoerd door de top van de Nederlandse showorkesten. Jaarlijks wordt het evenement in Vlissingen gehouden. Tijdens dit kampioenschap wordt gestreden in de mars- en showwedstrijden om de Nederlandse titel.

Unieke deelname Jong vLS Band
De Jong vLS Band is één van de bands die mee dingt naar het kampioenschap in zowel het mars- als in het showgedeelte. Aan het marsgedeelte doen slechts 4 bands mee. Voor de mars moet er een aantal verplichte figuren worden gelopen. In de afgelopen periode werd druk geoefend om het marsgedeelte on de knie te krijgen. De Jong vLS maakte de afgelopen weken al diverse mars-meters tijdens optredens in Wezep, Hattemerbroek, ’t Loo, Hengelo, Oldebroek en Mierlo.

Spannend
In totaal zijn er 9 jeugd muziekkorpsen die strijden om het nationaal kampioenschap in het onderdeel show. Mars- en showinstructeur Eduard Veldkamp van de vLS over het deelnemersveld en deelname door de jong vLS: “De meeste bands hebben ingezet op het showgedeelte. Zij willen allemaal winnen, wij natuurlijk ook. Het is enkele jaren geleden dat wij een junioren afvaardiging hadden. Het is goed om een krachtmeting met andere korpsen aan te gaan. Dan weet je weer waar je op technisch en creatief vlak als vereniging staat. Er zitten bekende korpsen bij, dus het zal spannend worden waar wij eindigen. Deelname alleen al is geweldig! Wij gaan voor een zo hoog mogelijk klassering”.

Inzet voor Nederlands kampioenschap: Little shop of horrors
De inzet voor het Nederlands kampioenschap is de show ‘Little Shop of horrors’. Deze show werd door de jong vLS in 2013 voor het eerst opgevoerd. Eduard Veldkamp over de show: “Het verhaal bestaat uit 3 delen en is het grappige en griezelige verhaal over een vleesetende plant. Doordat er bij de jong vLS het afgelopen jaar nieuwe leden zijn bijgekomen, moest de show aangepast worden. Minder aansprekende onderdelen hebben we vervangen en ook hebben we naar een ludiek element gezocht dat het ‘plezier’ in muziek maken moet uitbeelden. Alle jeugdleden hebben keihard geoefend. Voor dit jeugdige korps wordt het een ervaring op zich. Namens de vLS Korpsen wensen wij ze alle succes toe.”