In Vlissingen zijn zaterdag 7 juni de Open Nederlandse Show- en mars-kampioenschappen gehouden. Onze jeugd uit Wezep behaalde de 3e plaats op het onderdeel mars en de 5de plaats op het onderdeel Show. In Ede als in Rijnsburg kan het feest losbarsten. Zij mogen zich een heel jaar Nederlands kampioen noemen.

Vlissingen: niet bij de deur
Zowel de jeugd als de grote schare aan supporters moesten er wel iets voor over hebben om af te reizen naar Vlissingen. 07:15 verzamelen en om 07:30 vertrok de bus. Met het mooie weer in het vooruitschiet begon de 3,5 uur durende busreis. Maar de reis kon langer. Er waren zelfs korpsen aanwezig uit Franeker (Jeugdkorps Sternse Slotlanders) en Leeuwarden (Jong Pasveer).

3de plaats op het marsgedeelte
Op het onderdeel mars moesten een aantal verplichte figuren worden gelopen. De Jong Floraband uit Rijnsburg wist de hoogste punten te pakken. Op de tweede plaats eindigde Jeugdband Musica uit Sassenheim. Op de derde plaats eindigde de Jong van Limburg Stirumband met een puntentotaal van 83,17. Alexandra Kleberger, bandmanager van de jong vLS: “Het was vooral een strakke en mooie mars. Muzikaal zat het goed in elkaar. Wij hebben hier een prima visitekaartje afgegeven.”

5de plaats op de Show Little Shop op Horrors
In totaal deden 9 jeugd muziekkorpsen mee aan het nationaal kampioenschap in het onderdeel show. Mars- en showinstructeur Eduard Veldkamp van de vLS over het deelnemersveld en deelname door de jong vLS: “Dit is de eerste keer dat wij mee deden aan dit kampioenschap met deze jeugdige groep. Van tevoren hadden wij gemikt op een plek bij de eerste vijf. En we zijn vijfde geworden en daar ben ik supertrots op. Zeker als je bedenkt dat een aantal van deze kinderen nog maar een paar maanden mee doen en dat wij het moesten opnemen tegen gerenommeerde bands als Pasveer, Kamper Trompetterkorps, Irene en Adest Musica. Je mag je per slot van rekening 5de noemen van heel Nederland. Dat is een prestatie van formaat.”

Een NK om trots op te zijn
Door alle korpsen is in de hitte op 7 juni een topprestatie geleverd. Korpsen kwamen van ver om hier, samen met ouders en supporters, hun muzikale kunsten op mars- en show te tonen. Wij zijn niet alleen trots op onze eigen resultaten maar ook op die van andere korpsen. Wij feliciteren dan ook alle korpsen met de behaalde resultaten. De dag werd na een gezamenlijk diner afgesloten zo rond 23:00. Een dag vol muziek…

Bekijk hier de mars tijdens het NK 

Bekijk hier de show Little Shop of Horrors tijdens het NK