Voor de tweede keer zou de Jong vLS Band optreden tijdens de vierdaagse in Nijmegen. Maar ditmaal liep het allemaal even wat anders. In verband met het tragische incident met vlucht MH17 waarbij 196 Nederlanders omkwamen, werd besloten dat het niet gepast zou zijn om muziek te spelen. Dus helaas geen optreden. Wel werd ter afscheid van een lid en ter nagedachtenis aan de nabestaanden 'The Rose' gespeeld.

Op naar Via Gladiolia
Om 11:00 vertrok de bus naar Nijmegen onder tropische omstandigheden. Het zou de tweede keer zijn dat de Jong vLS in Nijmegen mocht optreden. Ditmaal niet op een gedeelte van de route, maar ditmaal mocht Via Gladiola worden betreden. "Wel een stuk verder, maar al onze korpsen zijn gewend om met een flinke pas door te lopen. Dat is waar we goed in zijn. Het is een sport. Ook onder deze omstandigheden", aldus de bandmanager van de junioren Alexandra Kleberger. 

Vlucht MH17
Onderwerp van gesprek deze dag was natuurlijk de aanslag op vlucht MH17 waarbij 298 slachtoffers vielen waaronder 196 Nederlanders. Een zwarte dag in de Nederlandse geschiedenis op 17 juli 2014. De organisatie van de vierdaagse hield aan het begin van de laatste dag al een eerbetoon aan slachtoffers, familieleden en alle betrokkenen bij de ramp. Er zou sprake zijn van een sobere finish met minder muziek. 

Sober: geen muziek
Omstreeks 12:30 - halverwege de Waalbrug - kregen we te horen dat fanfaremuziek geen gepaste manier is om de vierdaagse onder deze omstandigheden af te sluiten. Alle korpsen werden dan ook bedankt, waaronder onze junioren. De eerste reactie was natuurlijk teleurstelling, maar het besluit werd gerespecteerd. Helaas dit jaar geen Via Gladiolia!

Afsluiting in Wezep
Het optreden in Nijmegen zou het laatste optreden zijn van onze saxofoniste Eva Kwakkel. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers en ter afscheid van Eva werd als afsluiting 'The rose' gespeeld. Zo kwam er einde aan dag die zo feestelijk had moeten eindigen. In gedachten zijn wij met alle korpsen bij familieleden en overige nabestaanden.