Zaterdag 30 Augustus stond voor 2 korpsen van onze vereniging het Bloemencorso in Vollenhove op de agenda. Zowel het kindercorso, middagcorso, de taptoe als het avondcorso stonden op de planning. Als vereniging hebben we in het verleden hier vaker gelopen maar het blijft toch elke keer weer een bijzondere ervaring.

Kindercorso
Rond de klok van half 9 vertrok de eerste lichting vLS'ers richting Vollenhove. Vooruitlopend op het traditionele 'grote' Bloemencorso is er het kindercorso waar de jeugd uit Vollenhove zijn of haar wagen zo mooi mogelijk probeert te versieren met de welbekende dahlia's. Deze happening wordt muzikaal omlijst door diverse jeugdkorpsen uit Nederland met dit jaar medewerking van ons juniorenkorps. Ondanks het vroege tijdstip was het weer een dolle boel in de bus van South West Tours en werd koers gezet richting Vollenhove. Na het omkleden en inspelen werden er 2 rondes door het dorp gelopen. Met leuke muziek in kenmerkende vLS-stijl van onze junioren werd een goed optreden neergezet.

Middagcorso
Tijdens het optreden van de junioren stonden de senioren in Wezep te wachten op vertrek richting Vollenhove voor het middagcorso, taptoe en avondcorso. De vrachtwagen van UTS Hersevoort was inmiddels ingeladen en we moesten nog even wachten op de bus. De bus kwam wat later dan gepland en gezien de drukte rondom het NK skeeler evenement in Wezep was het vertrek aan de late kant. Onze chauffeuse Hendriët wist ons echter nog op tijd in Vollenhove af te zetten. Zonder stress konden we nog omkleden maar moesten we zonder in te spelen wel gelijk richting de start van het parcours lopen. Gezien onze maitre Eduard op het laatste moment een verplichting had, stond reservemaitre Elma voor het korps. Vooral het mannelijk publiek op de zelfgemaakte 'kratjestribune' kon dit wel waarderen. Er werd een leuk optreden neergezet met diverse showtjes rond het parcours.

Taptoe
Direct na het middagcorso stond de taptoe (showmiddag) op de planning. Na zo'n pittige rondgang is het conditioneel nog een behoorlijke opgave een goede show op de mat te zetten. Maar met het vooruitzicht op een paar uurtjes rust en een lekkere maaltijd was het nog even de tandjes op elkaar om een goede uitvoering van Wicked aan het publiek te laten zien. Na de show konden we ons eindelijk verlossen van het unifom en de boel even luchten. We hadden ongeveer 2 uurtjes de tijd om bij te komen en op te laden voor de laatste etappe…

Avondcorso
Rond half 8 was het tijd om het uniform aan te trekken en voor te bereiden op het verlichte avondcorso. Na een korte voorbereiding en inspeelwerk liepen we met een stevige mars richting de start van het parcours. Eduard had zich voor de middagshow bij het korps gevoegd en hij had de eer om ons langs het enthousiaste publiek te leiden. Tijdens het middagcorso was het al enorm druk met volle tribunes en een rijendik publiek langs de straatkanten. Bij het avondcorso was het nog een tandje drukker. Het publiek wist de korpsen te waarderen, staat klaar met bekertjes water of snoep en is enorm enthousiast en staat mee te dansen of zingen. Dit is voor ons een opsteker om met veel plezier voor te mogen spelen. We hebben er dan ook echt een feestje van gemaakt en misschien wel de dubbele afstand van het parcours afgelegd als het publiek weer riep om een showtje. Voor de wagenbouwerstribune vroegen we zelf de bouwers nog om een: SHOWTJE, SHOWTJE SHOWTJE wat met groot gejuich werd ontvangen. In de magische omgeving met de prachtige versierde en verlichte bloemenwagens, is dit zeker een pittige maar prachtige start van het na-seizoen.

Winnende corso wagen van Fatal Attraction