Na een periode van vier jaar heeft onze slagwerkinstructeur Peter Vulperhorst besloten om afscheid te nemen van onze vereniging. Hij bracht het slagwerk tot ongekend niveau. Wij begrijpen zijn keuze maar vinden het uiteraard wel heel jammer. Peter, het ga je goed!

Keuze
Het vertrek van Peter kent een aantal redenen. Zorgen en onzekerheden in z’n gezin door de ziekte van z’n dochter, de lange afstand tussen Leeuwarden en Wezep en de wens om misschien totaal iets anders te doen dan les geven.

Afscheidsspeech
Tijdens de dinsdagavond repetitie van het seniorenkorps nam Peter afscheid. In een afscheidsspeech liep Peter door de afgelopen jaren. Hij roemde vooral de saamhorigheid en de betrokkenheid bij onze vereniging: “Hou dit vast, dit is prettig werken, zowel voor de instructeurs, maar ook voor de leden.” Met een dankwoord vanuit het bestuur en een warm applaus van alle aanwezigen was dit zijn laatste avond.

Peter en vLS
Peter startte vlak na het WMC 2009. De slagwerkers van de vLS wilden op een hoger professioneel komen. Wij gingen op zoek naar een getalenteerde slagwerkinstructeur. Deze vonden wij in Peter. Met zijn jarenlange ervaring in “rudimental drumming” was hij dé aangewezen persoon. Al snel wist hij het niveau op te krikken en het plezier in “echt” trommelen (zoals Peter dat noemde ) terug te brengen. Elke repetitie was Peter even enthousiast en gedreven. Dit namen de slagwerkers snel over. Met het uitproberen van onder andere nieuwe stokken, bekkens en snares was elke slagwerkrepetitie een feest. Na vier jaar kunnen onze slagwerkers trommelen waar ze in 2009 van hadden gedroomd.

Woensdagavond slagwerkavond
De slagwerkrepetities waren traditioneel op woensdagavond. Deze werden vaak afgesloten met bier en frikadellen. Zo ook de laatste slagwerkrepetitie. De laatste tips en tricks werden uitgewisseld en speelden we “Opus1” als nooit tevoren!! Met een lach en een traan werd de repetitie afgesloten. Vanuit de slagwerkgroep werd Peter een dinerbon aangeboden om lekker uit eten te gaan met z’n gezin.

Peter wij danken je voor alles wat je ons hebt geleerd. Wij danken je voor je gedrevenheid, je inzet en bovenal het één van ons zijn. Je bent dan wel uit het oog, maar zeker niet uit ons hart!