De van Limburg Stirum Korpsen hebben een nieuwe ambitie: samen doorgroeien in kwaliteit als opmaat naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in 2017. Sta jij muzikaal op het punt om met de juiste begeleiding een nieuwe uitdaging aan te gaan? Meld je dan aan!

Op zoek naar nieuw muzikaal talent
We gaan er niet omheen draaien. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden. We hebben namelijk grootse plannen met de vLS Band, ons seniorenkorps. Bij de vLS ben je senior in de leeftijdscategorie tussen de 16 en ongeveer 45 jaar. Maar ook al ben je ouder en ben je jeugdig van geest, dan is musiceren bij ons een groot genot. Wij zijn het korps waar jeugdleden naar uitkijken en waar zij naartoe willen toe groeien.

Onze ambitie: WMC 2017
Op dit moment zitten we op een ledenaantal voor het seniorenkorps van ongeveer 42 personen. Dat is een mooi aantal, daar zijn we ons van bewust. Maar het Wereld Muziek Concours (WMC) van 2017 nadert. Daar willen we gaan schitteren. Daarom willen we doorgroeien naar een vaste grote groep muzikanten waar we de komende jaren mee werken. Wij denken dat wanneer je nu al samen vanaf de basis begint, er mooie dingen kunnen gebeuren. Daarnaast geeft het een bepaalde ruimte in de intensiviteit van de repetities zodat we effectief te werk kunnen gaan op een prettige manier. Het blijft toch onze hobby!

Samen een hechte groep vormen
De eerste voorbereidingen op het WMC starten deze winter. Wij starten met z'n allen op het 'nul'-niveau. Dit is dan ook het moment om in te stappen. Onder begeleiding van een instructieteam worden de basis marching en showfiguren ingestudeerd. Samen gaan we op weg naar een nieuw muzikaal hoogtepunt. Een bijkomend doel is dan ook om met z'n allen een hechte groep te vormen, want samen sta je sterk.

Muzikaal naar topniveau
Deze winter wordt hard gewerkt aan het muzikale niveau. Dit doen we onder begeleiding van onze dirigent Peter Smits en met een nieuwe slagwerkinstructeur. Via een strak en passend schema willen we langzaam verder bouwen en een topniveau bereiken. Net als tijdens de marching repetities zullen tijdens de muzikale repetities veel basis elementen, die essentieel zijn voor goed muziek maken, behandeld worden. Ben jij op zoek naar die nieuwe muzikale uitdaging richting topniveau, dan dagen wij jou uit. En ben jij nog niet zo ver om in te stromen en heb je nog wat extra begeleiding nodig, dan bieden wij die opleiding binnen onze vereniging in ons eigen clubgebouw.

Enthousiast?
Ben je geinteresseerd of ben je enthousiast geworden? Kom dan eens kijken hoe het er tijdens de repetities aan toe gaat. Wij repeteren iedere dinsdagavond vanaf 19:30 uur aan de Zeuven Heuvels 20 in Wezep. Wil je meer weten of wil je direct lid worden, stuur dan een mailtje naar . Je kan ook contact opnemen met onze bandmanager senioren Julian Bultman, 06-18774781.

Bekijk hier beelden van het afgelopen WMC