Nog nooit werd, op deze wijze, door majorette- en muziekverenigingen en door basisscholen samengewerkt om het muziekonderwijs te stimuleren. Op 25 oktober vond een afsluitend en uniek spektakel plaats waarbij 77 kinderen uit de kernen Wezep en Hattemerbroek een fantastische dag beleefden. Deze dag was niet mogelijk geweest door de prima samenwerking van verenigingen, sponsoren, scholen, gemeente en vrijwilligers. Een dag die voor herhaling vatbaar is.

Uniek spektakel
25 oktober gaat de Wezepse geschiedenisboeken in als een unieke muzikale dag. Een twitterende Burgemeester Hoogendoorn over Aqua-Music: “Een mooie samenwerking van 4 verenigingen en alle basisscholen in Wezep. Een groot compliment voor de uitvoeringen van de verenigingen van de van Limburg Stirum Korpsen, CMV De Eendracht, Blokfluitensemble Wezep en majorettevereniging Majofique. Nu maar hopen dat er veel jongeren lid worden.”

Kamerconcert voor ouderen

De muzikale dag startte overdag met een kamerconcert van het podiumorkest van de van Limburg Stirum Korpsen in het geheel vernieuwde Veldheem. Omdat muziek voor jong en oud is werd door de organisatie van samenwerkende verenigingen besloten om de muziek bij de ouderen te brengen. Zij genoten dan ook zichtbaar van de warme klanken van het podiumorkest.

77 enthousiaste kinderen
Ongeveer 8 weken geleden startte de voorbereidingen van Aqua-Music op de basisscholen. Door middel van een muzikaal lesprogramma zijn kinderen warm gemaakt voor muziek. Deelname aan de doemiddag op 25 oktober in de Kamphal stond echter vrij. Om 14:30 uur stroomden de kinderen binnen: 77 om precies te zijn. De organisatie en de 4 deelnemende muziekverenigingen waren hiermee meer dan tevreden. Iedere deelnemende vereniging bedacht een leuke doe- of muzikale activiteit als voorbereiding op de uitvoering in het avondprogramma. Het waren vooral ‘blije kinderkoppies’ die zich uitstekend vermaakten met het thema Aqua en muziek.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Alida Bosman.

Eerste optreden
Tijdens het doe-programma in de middag studeerden de kinderen een stukje van het avondprogramma in. Na een gevulde buik met heerlijke broodjes, warme soep, loempia’s en frikadellen startten alle kinderen en de vier verenigingen met de generale repetitie. Zo maakten de kinderen kennis met alle facetten die bij een muziekverenging behoren. Onder het toeziend oog van ouders, grootouders, vrienden en kennissen startte om 19:30 het officiele programma, waarbij de kinderen hun eerste optreden gaven. Het was spannend om te doen, maar het ging de kinderen zichtbaar goed af. Na de optredens was het de beurt aan de verschillende muziekverengingen om ‘acte de presence’ te geven.

Sponsoren en vrijwilligers
Dit groots muziekspektakel was niet mogelijk geweest door sponsoren. Hoofsponsoren waren RABO bank Noord Veluwe en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. Daarnaast maakten veel lokale sponsoren dit evenement mogelijk door het verschaffen van broodjes, drinken en materialen voor deze dag. Speciale dank gaat uit naar BPM voor het beeld, geluid en de fantastische lichteffecten op het podium, en naar Hersevoort, die vanaf het begin van de dag alle transporten heeft verzorgd. Tenslotte bedankt de organisatie de circa 50 vrijwilligers die op 25 oktober een bijdrage hebben geleverd aan dit unieke evenement.

Bekijk hier de sfeerbeelden van de middag

Sponsoren
Onze dank gaat uit naar de sponsoren die het evenement mogelijk maakten