Van taptoe Groningen wordt ook wel gezegd dat dit de mooiste taptoe is van het jaar. Een geweldige ambiance, veel publiek en topkorpsen op de vloer. Voor de vLS Band uit Wezep was het wel een heel bijzondere taptoe door het afscheid van Tambour-maître Eduard Veldkamp en het afscheid van Wicked.

Vaarwel Wicked
De show Wicked startte in 2013 en dat was dan ook de inzet op het Wereld Music Concours (WMC) in Kerkrade. Besloten werd om de show, na enkele aanpassingen, te prolongeren in 2014. En met succes, want een grote reeks aan optredens volgde. Taptoe Groningen was voor Wicked een mooie afsluiter. De leden waren gespannen en erop gebrand om een ‘sublieme’ Wicked neer te zetten. De welbekende klanken van 'Somewhere over the rainbow' en 'Brand New Day' worden gevolgd door een mooie show met - zoals korpsmuziek het beschreef - flitsende figuraties en gebruik makend van de hele vloer. Na de laatste indrukwekkende klanken van de show valt definitief het doek voor Wicked.

Staande ovatie en diepe buiging
Na de show richt lady speaker Grietina Nowee het woord tot het publiek en tot één persoon in het bijzonder, namelijk Tambour-maître Eduard Veldkamp van de vLS Band. 6 jaar lang was Eduard de vaste maître van het korps. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de choreografie en was hij de vaste instructeur voor zowel de jeugd als de senioren. Binnen de vereniging legt hij zijn rol als maître neer, als instructeur blijft Eduard verbonden aan de club. Eduard is al die 6 jaren enorm betrokken geweest bij de vereniging en is erg ontroerd. Het publiek geeft hem dan ook een staande ovatie en het korps maakt een diepe, diepe buiging. Eduard heel erg bedank!

Bekijk Wicked voor de laatste keer

Bekijk hier het afscheid van Eduard Veldkamp