Het begint op een traditie te lijken, op Koningsdag (voorheen Koninginnedag) treedt de van Limburg Stirum band 's ochtends op in Wapenveld en verzorgt de aubade. Voorin de grote optocht met kleurrijke fietsen en versierde karren trad het seniorenkorps ook dit jaar weer op. Aan de enthousiaste reacties van het publiek te horen, was het een geslaagd optreden en mede dankzij het publiek komen we graag naar Wapenveld.

Voor de van Limburg Stirum Band was dit het begin van een leuke optredendag met naast Wapenveld, optredens in ’t Loo en Wezep. Volgens de stappenteller zijn er op deze dag vele duizenden stappen gezet (ong. 17.000) waarbij we concluderen dat naast het feestelijke muzikale karakter tijdens deze optredens, ook de nodige calorieën worden verbrand. In ’t Loo werd er gezamenlijk opgetreden met het juniorenkorps. Een grote groep kinderen met diverse leeftijden t/m 16 jaar welke met plezier en inzet mooie muzikale prestaties en prijzen behalen. 

In Wezep traden het seniorenkorps en juniorenkorps apart van elkaar op. Ook hier was er net zoals in Wapenveld en ’t Loo een optocht. Op zaterdag 2 mei treden beide korpsen nog eenmaal aan voor een ‘Koningsdag’-optocht in Hattemerbroek en mogen daarom ook van geluk spreken met deze actieve Oranjeverenigingen!

Kom jij uit Wapenveld, ’t Loo, Hattemerbroek of Wezep en vind je onze muzikale ondersteuning tijdens deze evenementen ook extra feestelijk? Of ben je misschien wel toe aan een sportieve, gezonde maar bovenal muzikale uitdaging? Kijk dan eens op www.vlskorpsen.nl! Voor jong en oud zijn er diverse instroommogelijkheden. Vragen? Mail naar