Dinsdag 21 april 2015 werd in het clubgebouw van de van Limburg Stirum Korpsen de showpresentatie gehouden aan de leden van het seniorenkorps. Na maanden voorbereiding door de showcommissie, een commissie bestaande uit leden en technische staff, zaten de leden op het puntje van de stoel tijdens de presentatie van het nieuwe showproduct: “BluEmotion”.

Met een duidelijk doel is de showcommissie aan het werk gegaan, een showproduct toegankelijk voor het publiek en qua niveau in lijn met de eerdere succesvolle shows gezien deze show ook tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op de mat gebracht zal worden.

Een grote verantwoordelijkheid om dit doel uit te werken naar het showproduct. Staat iedereen wel achter het programma en is het iets wat bij onze club past? Aan de reacties van de leden te horen is dat in ieder geval geslaagd. Met groot enthousiasme werd er adembenemend geluisterd naar de nieuwe shownummers. Van klassiek tot modern, drumcorpsfavoriet tot nederpopmuziek, iedereen zal de nieuwe shownummers zeker herkennen. Pakkende muziek waarbij het seniorenkorps niet kan wachten om hiermee aan de slag te gaan.

Tot het zover is zal eerst de muziek nog speciaal voor de van Limburg Stirum Band op maat geschreven worden zodat er na deze zomer gestart kan worden met het instuderen van de muziek. Tijdens het instuderen van de muziek zal Mark Limburg zich ontfermen over de choreografie van de show. Mark is inmiddels al geruime tijd bij het seniorenkorps betrokken en heeft meegewerkt aan de verschillende shows vanaf Voices tijdens het WMC 2009. We zijn dus ook erg trots dat hij het showproduct voor ons wil schrijven.

Naast Mark is de instructie in handen van Joanie en Wopke van der Velde, ook al geruime tijd betrokken bij de club en qua visuals plus showexcercitie, experts in hun vakgebied! Daarnaast is het team nog verder uitgebreid met meervoudig DCI-deelnemer, Erwin de Jong. Erwin heeft al enkele lessen verzorgd bij het seniorenkorps en is een absolute aanwinst met alle kennis die hij weet over te brengen op een enthousiaste wijze.

Kortom, we kijken alvast vooruit! Maar we richten ons eerst op wederom deelname aan de Nationale Veteranen dag in Den Haag alsmede een marsconcours dit najaar. Onder leiding van marsinstructeur Harry Hendriks wordt er van ons verwacht weer mooie optredens neer te zetten en deze uitdagingen blijven erg belangrijk voor de van Limburg Stirum Band. De algehele muzikale leiding van zowel deze marsoptredens als de nieuwe show is in handen van Peter Smits. We kunnen niet anders dan trots zijn op zo’n uitgebreid en betrokken instructieteam en samen met de leden wordt dan ook gewerkt om iets moois neer te zetten.

Ben jij toe aan een uitdaging en bereid om met een jonge en enthousiaste groep leden ook vanaf het begin te werken aan de grootse plannen vanaf deze zomer? Vanaf de eerste noten, figuren instuderen, lopend muziek maken tot aan een spetterend showproduct. Meld je dan aan via onze site (klik hier) of stuur een mailtje naar 

Wij repeteren elke dinsdag gezamenlijk en hebben regelmatig op zaterdagavond mars- en show repetitie. Het slagwerk repeteert 1 keer in de twee weken o.l.v. Marcus Wiebenga!