De vele voorbereidingen van de nieuwe show ‘Step Into The Music’ hebben succes gehad. De Jong vLS is op 13 juni 2015 met 86,5 punten overtuigend winnaar geworden van het ODSC te Assen. Daarmee mag de Jong vLS zich officieel Open Nederlands Kampioen Show 2015 in de jeugdklasse noemen en behoort het korps tot de Nederlandse showtop.

Over het ODSC
Het ODSC staat voor Open Dutch Showcorps Championships. Tijdens deze dag gaat een selectie van de beste showkorpsen uit Nederland vol enthousiasme de muzikale strijd met elkaar aan. Deelnemende korpsen komen uit heel Nederland. Met meer dan 750 muzikanten is dit het grootste muziekspektakel in Nederland dit jaar.

Step Into The Music: interesse gelijk gewekt
Tijdens het evenement was Korpsmuziek.nl ook aanwezig. Zij schreven het volgende over de Jong vLS: “Keurig komt de Jeugd van de van Limburg Stirum Band de Bonte Wever binnen gemarcheerd. Mooi om al die gelijkheid te zien, de eerste indruk is dan gelijk gewekt. Twee Drummajors om het korps in het gareel te houden. Een levendige compilatie met bekende melodieën wordt met veel bravour op de asfaltmat gelegd. Het geheel klinkt goed, overtuigd en ziet er erg netjes uit. Leuk om naar te kijken en te luisteren!” 

Hoge score: 86,5 punten
De Jong vLS deed mee in de jeugdklasse. In totaal deden er in deze klasse een vijftal korpsen mee. Een deskundige jury beoordeelde op drie punten: “Wat zie ik, wat hoor ik en wat doet het met me”. Maar kon de Jong vLS ook de mooie beoordeling van Korpsmuziek waarmaken? Het optreden van de Jong vLS werd met 86,5 punten beoordeeld. Het leidde tot uitzinnige vreugde bij de muzikanten. Daarmee mag de Jong vLS zich officieel Open Nederlands Kampioen Show 2015 in de jeugdklasse noemen. Met bijna 4 punten verschil eindigde DAP uit Apeldoorn op de 2e plaats. Derde werd SWJK Marum uit Opende. Jeugdband Hosanna Harlingen eindigde op plaats vier en Jong Con Spirito Joure eindigde op de vijfde plaats.

Flinke voorbereidingen
De voorbereidingen van de nieuwe show startten afgelopen jaar. Showinstructeur Eduard Veldkamp: ”Een maand geleden hadden we nog een hele kluif om op tijd klaar te zijn voor het ODSC. Er is heel hard gewerkt door de jeugd. Twee weken geleden deden we nog een try-out met Jong Oranje en die verliep prima. Afgelopen week is er nog hard gerepeteerd en hebben we nog een generale repetite gedaan op vrijdagavond. De jeugd heeft loon naar werken gekregen. Ze behoren tot de Nederlandse top. Wij zijn daar met z’n allen enorm trots op.” 

Verrassing na afloop
De dag voor de Jong vLS startte al vroeg, want om 06:30 werd richting Assen afgereisd om daar als eerste korps aanwezig te zijn. Daar werd nog even het nodige ingespeeld en geoefend. Rond het middaguur werd de uitslag bekendgemaakt. Rond 15:30 kwam de Jong vLS terug in Wezep waar het korps feestelijk werd onthaald door een deel van de senioren en muzikanten van het podiumorkest. Ook burgemeester Adriaan Hoogendoorn was aanwezig om de jeugd te feliciteren met het behaalde resultaat. Tot slot kon een rit op de kar door Wezep en Hattemerbroek niet ontbreken. Als ingeblikte sardientjes namen de muzikanten plaats en speelden vol energie de winnende nummers. Een dag om nooit meer te vergeten!

Bekijk de winnende show 'Step into the Music'

Bekijk hier de foto's
Klik hier

Bekijk hier de feestelijke afsluiting en de rondrit