Al eerder gaven wij een update van onze nieuwe show 'BluEmotion' die wij tijdens het WMC2017 presenteren. Inmiddels zijn wij een stuk verder en geven wij een voorproefje van deze nieuwe vooruitstrevende show. Na 10 oktober starten de repetities met het nieuwe instructieteam. Zin om deze uitdaging aan te gaan?

Vooruitstrevend tijdens WMC2017
Het WMC 2017 komt eraan! Dat is wat ons bezig houdt. Recent werd het nieuwe showprogramma gepresenteerd aan de leden van de vLS Band. Het wordt een vooruitstrevende show en programma dat mede is vormgegeven door suggesties en bijdragen van de leden. Belangrijke eisen voor de nieuwe show zijn de herkenbaarheid voor het publiek, maar ook dat de nieuwe show technisch gezien in lijn is met de eerdere shows.

Voorproefje
Uiteraard willen wij ons enthousiasme graag met u delen met een voorproefje van ons nieuwe programma: Klassiek en imponerend is “Farandole”, een werk van Georges Bizet. Dit prachtige werk met rustige en opzwepende passages zal zorgen voor een grootse opening. Liefhebbers en kenners van de showwereld zullen “The Legend of the One Eyed Sailor” en “Malaguena” niet onbekend in de oren klinken. Dit nummer werd oorspronkelijk gespeeld op bugel en gitaar, is overgewaaid uit Amerika en in de showwereld bekend geworden door het Drum Corps International (DCI) en Blast. Enkele weken geleden gaven de prestigieuze Blue Devils uit Amerika een clinic op het Proud Event te Leeuwarden. Hier hebben diverse leden van de van Limburg Stirum Korpsen aan deelgenomen en zo ook kennis gemaakt met het werk “The Legend of the One Eyed Sailor”. De eerste stap van BluEmotion is hiermee gezet.

Hedendaagse muziek
De hedendaagse pop en nederpop komen ook aan bod in de nieuwe show. Het nummer “Empire state of Mind” van Alicia Keys en “Ik leef niet meer voor jou” van Marco Borsato zijn nummers welke geruime tijd in de verschillende hitlijsten domineerden. Een groet naar het publiek met “We’ll meet again” van Vera Lynn zal tot slot op het veld klinken. 

Instructieteam
Componist/arrangeur Guus Jansen schrijft het muzikale gedeelte van de show volledig op maat. Na het marsconcours in Franeker op 10 oktober ligt het geheel op de lessenaar. Mark Limburg is zeker geen onbekende en neemt de choreografie van de show voor zijn rekening. Samen met Erwin de Jong, Wopke en Joanie van der Velde is het instructieteam compleet. Zij dragen zorg voor de marching en de visuals.

Ga de uitdaging aan!
Ben jij toe aan een uitdaging en bereid met een jonge en enthousiaste groep leden vanaf het begin te werken aan de grootse plannen na deze zomer? Vanaf de eerste noten, figuren instuderen, lopend muziek maken tot een spetterend showproduct? Stuur dan een mailtje naar