Het seizoen is weer begonnen! En waar kan je het seizoen nu beter beginnen dan in het altijd mooie Vollenhove. Zowel de jong vLS als de senioren hadden een druk programma voor de boeg. In een druk en bloedheet Vollenhove werd tot in de late uurtjes muziek gemaakt.

Jong vLS tijdens kindercorso
De jong vLS vertrok om 08:15 richting Vollenhove. Vooruitlopend op het traditionele 'grote' Bloemencorso is er het kindercorso waar de jeugd uit Vollenhove hun fraai versierde wagens aan het publiek toont met de welbekende dahlia's. Deze happening wordt muzikaal omlijst door diverse jeugdkorpsen uit Nederland. Dit maal deden naast de Jong vLS de volgende jeugdkorpsen mee: Het Vollenhoofsch Fanfare orkest, Soli Deo Gloria St. Jansklooster, Jong AMDG Kampen en Jeugdkorps Showband Urk. Ook de jeugd loopt een tweetal rondes door Vollenhove. Met leuke en bekende muziek in kenmerkende vLS-stijl werd een leuk optreden neergezet.

Middag en avondcorso
Een aantal jeugdleden is na de ochtend in Vollenhove gebleven om daar samen met de senioren te spelen. Zo rond twee uur in de middag zou het middagcorso beginnen. Op dit moment was het inmiddels al bloedheet. Voor de korpsen is dat een extra uitdaging. Omdat de grote praalwagens vaak niet zo snel rijden en soms wat moeite hadden met bochten gaf dat de korpsen steeds de gelegenheid om voldoende te drinken en te eten. De organisatie maar ook de bewoners van Vollenhove zorgden dan ook voor voldoende water. Dat was top geregeld. Dat er af en toe wat oponthoud was, was ook een mooie aangelegenheid voor de korpsen om wat showtjes te geven. Ook de vLS Band vermaakte zich prima door al slingerend door de smalle straten te gaan. In de avond herhaalde zich dit patroon in een werkelijk bomvol Vollenhove. Dit zijn fantastische momenten om te mogen spelen.

Sterke muzikale bezetting
De organisatie van het corso Vollenhove was er ook dit jaar weer in geslaagd om een sterke bezetting van fanfare korpsen te krijgen. Dat is voor bezoekers ook een reden om juist naar Vollenhove te komen. Naast een fantastisch corso krijgen de bezoekers ook veel topkorpsen te zien. In de middag namen de volgende korpsen deel aan het corso:

  • Vollenhoofsch Fanfare
  • Rijnmondband Schiedam
  • Kamper Trompetter Korps
  • Pasveer Leeuwarden
  • Advendo Sneek
  • Van Limburg Stirum Band

In het avondprogramma werd het Vollenhoofsch fanfare orkest afgewisseld door Showband Urk. 

Felicitatiemars
Aan het einde van de avond en na de diverse rondjes door Vollenhove ging het langzaam richting de bus. Traditiegetrouw roept het publiek vaak aan het einde van de avond nog even een showtje op te voeren. En daar was dan zeker ook even tijd voor. Gelukkig hadden we een jarige in ons midden, onze saxofonist Jeanine Boer. Daar moest natuurlijk samen met het publiek en uit volle borst op gezongen worden. De felicitatiemars werd ingezet en Jeanine 'leefde hoog'. Zie ook de compilatie van het middag- en avondprogramma. De hele dag was een feestje, dankzij organisatie, vrijwilligers, wagenbouwers en het publiek in Vollenhove. Mede namens ons ook weer gefeliciteerd met dit geweldige corso. Wij hebben genoten!

Bekijk het optreden van de jong vLS

Bekijk het optreden van de vLS Band

Het hele corso nog eens bekijken?