Op dinsdag 4 mei 2021 hebben wij met groot verdriet kennis genomen van het overlijden van Nico van Beest op 78-jarige leeftijd. Met het verlies van Nico verliest de vLS een stukje blauw bloed. Nico was in het verleden niet alleen muzikant, maar was op en top vrijwilliger. Wij wensen zijn vrouw Ineke, Edwin, Jorien, Denice en Ilse van Beest en de rest van de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Vrijwilliger met een blauw hart
Iedere vereniging is gebaat bij het hebben van betrokken vrijwilligers. Nico was zo’n vrijwilliger. Hij vond het altijd leuk om iets voor de vereniging te betekenen. In het verleden nam hij actief deel aan activiteiten zoals bijvoorbeeld het oliebollen bakken. Hij was erg handig en deed dan ook vele klussen in het clubgebouw. De laatste jaren maakte hij menig ritje naar De Wilde in IJsselmuiden voor onderhoud van instrumenten. Op alle donderdagavonden was Nico te vinden als barman bij het Podiumorkest en was hij begeleider bij optredens. Hij genoot van alles en naast serieuze discussies was er vooral veel plezier. Daar ontbrak vaak het borreltje niet bij!

Muzikant in hart en nieren
Niet alleen de laatste jaren was Nico als vrijwilliger actief voor de vLS. In zijn jongere jaren speelde Nico Bass Drum en was mede bepalend voor het ritme en de vLS-sound. Nico was muzikant in hart en nieren. Hij wist wat het was om in een band te spelen, gaf er alles voor en deed er alles aan om een binding te hebben met zijn clubgenoten. Ook optreden voor de vLS in Kerkrade waren hem niet onbekend. Met het verlies van Nico verliezen we vandaag een ware vLS-vriend.

overlijden nico 2

Trots op zijn muzikale familie
Als liefhebber van muziek was Nico een goede graadmeter. Zijn lichaamstaal verraadde of je als band goed of slecht speelde. Hij toonde dan zijn interesse met opmerkingen als ‘Goh….wat klonk dat mooi!” of “prachtig”. En als liefhebber kwam hij altijd kijken bij zowel junioren, senioren en podiumorkest. En zijn trots was des te groter als kleindochters Denice en Ilse, samen met Jorien van Beest schitterden tijdens optredens. Edwin van Beest als begeleider bij de senioren maakte voor Nico het plaatje compleet.

Afscheid
Met pijn in ons blauwe hart nemen we afscheid van Nico. Bedankt Nico voor alles wat je voor de vLS hebt gedaan! Je hebt voor altijd een plek in ons blauwe hart 💙.

overlijden nico 3