van limburg stirum

Vandaag, op de kop af, is Richard van Eden 10 jaar dirigent van het Podiumorkest van de van Limburg Stirum Korpsen in Wezep. Op 1 oktober 2011 werd Richard dirigent bij het Podiumorkest. De passie voor muziek zat er bij Richard al vroeg in. Hij wist al snel dat hij van trompet spelen zijn beroep wilde maken als uitvoerend en later ook als docerend musicus. Ook als dirigent heeft Richard al ruim zijn sporen verdiend. Richard heeft trompet gestudeerd aan het Artez Conservatorium in Enschede en aan de Hoge School voor Kunsten in Utrecht. Als uitvoerend musicus was hij trompettist bij de Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht, bij de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke Landmacht. Uiteindelijk heeft Richard ook zijn Ha-Fa-Bra directie behaald, en is hij gaan dirigeren bij diverse verenigingen in de nabije omgeving. Onder andere met Jong Oranje IJsselmuiden heeft hij mooie prijzen gewonnen. Gedurende tijd bij de vLS was Richard tevens dirigent van het jeugdkorps, Jong vLS. Momenteel is hij naast het vLS Podiumorkest ook verbonden aan het Kamper Trompetter Korps (KTK). Tevens is Richard docent trompet aan het Quintus Centrum voor Kunsteducatie.  

Richard heeft het vLS Podiumorkest de laatste jaren naar een hoger muzikaal niveau getild, en ook met dit orkest een aantal mooie prijzen gewonnen. Richard weet op een enthousiaste manier de muziek op de muzikanten over te brengen, om zo samen tot een goede uitvoering te komen. Het orkest is blij met Richard als dirigent, en Richard is blij met het orkest, en dat blijkt ook wel. 10 jaar dirigent van een vereniging is dan ook niet niks!

Namens bestuur en leden van de van vLS Korpsen feliciteren wij Richard van harte met zijn 10-jarig jubileum als dirigent van het vLS Podiumorkest.

groepsfoto podiumorkest