Vrijwilliger(s) gezocht, te weten begeleider(s) van Limburg Stirum Band!

Vind je het leuk om samen met de van Limburg Stirum Band op pad te gaan en praktische begeleiding te bieden tijdens deze optredens? Lees dan verder en reageer!

20240215 Begeleiders gezocht

Functieomschrijving:

Als begeleider (vrijwilligerswerk) van de vLS Band ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die de soepele werking van de band zowel vóór als tijdens optredens mogelijk maken. Je speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de muzikanten en bent dus mede verantwoordelijk voor het waarborgen van een succesvolle uitvoering.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
1. In- en uitladen van uniformen en instrumenten: je bent verantwoordelijk voor het zorgvuldig in- en uitladen van uniformen, instrumenten en andere benodigdheden voor optredens. 
2. Begeleiding tijdens marsoptredens: tijdens marsoptredens bied je ondersteuning aan de bandleden. Bijvoorbeeld verzorgen van water tijdens een moment van stilstand in overleg met de tambour-maître voor een soepele en gecoördineerde parade.
3. Uitzetten van showveld: voor showoptredens ben je verantwoordelijk voor het correct uitzetten van het showveld volgens de vooraf bepaalde specificaties en afmetingen.
4. Coördinatie en communicatie: je communiceert effectief met de bandleden, instructeurs en andere betrokkenen om ervoor te zorgen dat alle aspecten van het optreden naadloos verlopen. Je bent de schakel tussen het bandmanagement en de uitvoerende leden.
5. Noodhulp: in geval van onverwachte situaties, zoals instrumentproblemen of medische noodgevallen, ben je bereid om snel te handelen en hulp te bieden.
 
Vereisten:
- toewijding aan de van Limburg Stirum Band en de muzikanten.
- goede communicatieve vaardigheden en teamgeest.
- fysieke fitheid voor het uitvoeren van de benodigde taken.

Als begeleider van de van Limburg Stirum Band draag je bij aan het succes van de band en zorg je ervoor dat optredens vlekkeloos verlopen. Je bent een essentieel onderdeel van het team en draagt bij aan de prestaties en het plezier van de bandleden en het publiek. Uren in overleg en naar eigen voorkeur. 

Bij interesse mail dan naar